Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Beyazperdede isim krizi

Bir filmin hikayesi, yönetmeni ve oyuncusu kadar ismi de çok önemlidir. Özellikle film isimlerinin reklam değerlerinin yüksek olması gerekir. Bu sebepten dolayı mıdır bilinmez, son dönemde çekilen filmlerin isim değişikliğine gittiği görülüyor. Bunun birçok nedeni var; isim hakkı yüzünden ismini değiştirmek zorunda kalanlar da var, yapımcıların reklam stratejisi yüzünden dikkat çekici isim seçenler de...

YAPIMCILAR KARARSIZ
Bazı filmler, sanki aceleyle çekimlere başlamış gibi... Bu yüzden de yapımcılar, eser sahiplerinin karar verdiği isimle film çekimlerine başlamak zorunda kalıyor. Ardından da daha etkileyici isim arayışına giriyorlar. Örneğin çekimleri Adana'da devam eden 'Kara Bela' isimli film, 'Kudret' olarak 'motor' demişti. Sanırım 'Kudret' isminin sade kalacağını düşünüp daha dikkat çekici bir isim arandı.

'HAYAT İŞTE' DEĞİŞTİ
Ali Sunal'ın senaryosunu yazdığı bir aşk filmi olan 'İlk Gülüşte Aşk', geçtiğimiz haftalarda 'Hayat İşte' ismiyle çekimlere başladı. Filmin yeni ismi hem daha dikkat çekici, hem de aşk filmi olduğunu yansıtıyor. Bence yeni isim konusunda kesinlikle doğru karar verilmiş. '

KAHPE BİZANS 2' İSİM ENGELİNE TAKILDI
İsim hakkı yüzünden davalık olan Gani Müjde, filmin ismini değiştirmeme konusunda inat etse de filmin adını 'Bizans Oyunları' olarak değiştirdiğini açıkladı. Geçtiğimiz haftalardaki bir yazımda bu konuyu ele almıştım; iki eski dostun bir isim kavgası yüzünden mahkemelik olmasına ve magazin basınına malzeme olmasına hiç gerek yoktu. Umarım, Gani Müjde'nin söylediği gibi; filmi 2 milyon gişeyi görür.

TÜRKAN ŞORAY'IN FİLMİNİN ADI HâLâ BELLİ DEĞİL
Hayalini kurduğu filmi şu günlerde Muğla'da çeken sinemanın sultanı Türkan Şoray, kızıyla beraber iddialı bir filme imza atmaya hazırlanıyor. Bir isim krizi de Şoray'ın filminde yaşanıyor. Film çekimlerine 'Eski Köye Yeni Adet' olarak başlandı, şu günlerde ise 'Uzaklarda Arama' olarak devam ediyor. Kararsızlığın nedeni bilinmiyor ama 'Eski Köye Yeni Adet' daha etkileyici sanki.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA